Implant

Operasyon Uygulama Süresi
1 diş ortalama 20 dakika
Anestezi Türü
Lokal Anestezi
Ortalama Seans Sayısı
2
Ortalama Bekleme Süresi
2,5 ay

Paylaş:

İmplant tedavisi, diş eksikliklerinde kalıcı tedavi olarak hastalar ve hekimlerin en çok tercih ettiği tedavi yöntemidir. İmplant; bir veya birden fazla diş eksikliklerinde kemik içine yerleştirilerek diş kökü vazifesi görür.

İmplant tedavisi ‘cerrahi’ ve ‘protez’ 2 aşamadan oluşmaktadır. Cerrahi aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi alt üst çenenin yapısı ve kemik uygunluğudur.

Ağız içindeki varsa diğer problemler giderilmeli sonrasında implant tedavisi uygulanmalıdır.

Günümüzde piyasada menşei birçok ülke olan çok sayıda implant markası bulunmaktadır. İmplant yaptıracak hastaların dikkat etmesi gereken unsurlar; kullanılan implant markasının 10 yılın üzerinde bir geçmişi olması uygulayan cerrahın tecrübesi, tedavinin yapıldığı ortamın sterilizasyonudur.

İmplant tedavisi için 1 gün yeterlidir.  1. aşama olarak implantlar yerleştirilir, hasta evine veya ülkesine dönebilir.  Hiç dişi olmayan hastalarda uygulanılan tekniklerden biri olan all on four dediğimiz yöntemle yerleştirilen implant cerrahisi sonrasında cerrahın belirlediği süre zarfında (bu kişiden kişiye göre değişebilir) beklenir. Bu bekleme süresinde hasta dişsiz kalmak istemeyebilir. Ameliyat sonrasında geçici diş yapılarak hastanın mağduriyeti giderilir. 2. aşamada implant üzerine hekimin planladığı protezin hazırlanma süreci 7 ile 15 gün arasında olur.

İmplant tedavisi hastanın ağız hijyeni ve diş hekimine 6 aylık düzenli kontrolleri sonucunda ömürlük tedavi olarak söylenebilir.

Implant Tedavisi Hakkında Sık Sorulan Sorular

1.İmplant Nedir?

Diş kökü şeklinde titanyumdan yapılan materyaldir.Çene kemiğine yerleştirilir. Tek diş eksikliğimizde ya da çoklu diş eksikliğimizde sabit dişlere sahip olmamızı sağlar.

İmplant işlemi basit ve ağrısızdır. Bölgesel anestezi uygulanarak yapılır. Operasyon sonrası süreç doktorun söyledikleri uygulandığı taktirde rahat geçirilir.

İmplantın kemik içine yerleştirilme işlemi (kök ekimi) tek operasyonda gerçekleşir ve tamamlanır. Implant operasyonu sonrasında üzerine yapılacak olan porselen kaplama, vakanın durumuna göre 2-4 ay sonra yapılır. Bazı hallerde implant uygulanabilmesi için aşamalı operasyonlar uygulanabilir. Bu durumlar istisnadir. Ayrıntılı süre bilgisi o durumlarda iletilir.

Dünyada 1950 yılından itibaren uygulamaları başlamıştır. Günümüze kadar araştırıldığında implanttan dolayı zarar görmüş ya da alerji olmuş herhangi bir vaka tespit edilmemiştir.

İmplantlar için yaklaşık 25 yıl ömür biçilmiştirmiştir. İyi bakıldığı ve düzenli kontrolleri yaptırıldığı taktirde uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilirler.

İmplant tedavisi genel olarak çene gelişimini tamamlamış ve sağlık durumu iyi olan her hastaya uygulanabilir.Nadir görülen bazı sağlık problemlerine sahip hastalar dışında iyi bir ağız hijyenine sahipseniz ve ağızdaki diğer tedaviler tamamlanmışsa uygulamada implant başarı oranı %98 civarıdır. Kemik kaybı olan hastalarda teknoloji yardımıyla (sinüs kaldırma, kemik ekimi vb.) implant yapılabilmektedir. Kemik kaybı fazla olan bazı hastalarda implant uygulanabilmektedir.Panaromik röntgen ve gerekli hallerde çene tomografisi ile bu durum netleştirilebilir.